18 lutego 2014

Geeks | Agata.


Jestem:
Na dobrej drodze do zmian, które w co mocno wierzę dadzą mi poczucie satysfakcji, radości i niezależności!

Robię:
Zwariowałam na punkcie bez pod postacią każdą - od tortów bezowych począwszy, po ciasteczka bezowe i szarloty pod bezową pierzyną! Uwielbiam je projektować! Bezy są cudowne, ponieważ dają ogromne możliwości kombinacji formy i smaku. Mogą być białym klasykiem, a mogą stać się również czekoladowym cudem, migdałowym obłędem czy imbirową egzotyką. Można je przekładać fantastycznymi masami w postaci musów na bazie śmietanki czy kremów maślanych i ubierać w owoce, orzechy czy czekolady. Od jakiegoś czasu odkrywam też świat niebanalnych serników i ciast czekoladowych pod każdą postacią. A wszystko to wzięło się stąd, iż złość mnie wielka ogarnęła kiedy okazało się, iż wiele cukierni jakie stanęły na mojej drodze kompletnie zaniedbały nas - klientów! Proponują nam często rzeczy nie do przyjęcia: źle wyglądające, bez smaku, nieświeże. Zamarzyło mi się cieszenie się zapachem ciasta prosto z piekarnika, które przygotowane jest z produktów podstawowych takich jak jajko, masło, mąka a nie przygotowywanych z gotowej masy o podejrzanym składzie! I tak oto chwilę temu nie potrafiłam sklecić najprostszego ciasta o wymyślnych tortach bezowych nie wspominając a teraz mam się z tą materią całkiem nieźle a co najważniejsze mam ogromną chęć jej zgłębiania!

Inspiruję się:
Tworząc nowy tort czy ciasto myślę o kolorach, zapachach i finalnie smaku jaki mogę uzyskać dzięki danym zestawieniom. Bardzo często sięgam pamięcią wstecz do miejsc bliższych i dalszych, w których dane mi było być i przypominam sobie czym one pachniały i co bym z nich mogła wziąć. Oczywiście na początku mojej słodkiej przygody zaglądałam na liczne blogi, z których czerpałam pomysły. W tej chwili jestem już znacznie bardziej świadoma smaków dlatego mam odwagę na kreowanie własnych idei.

Co robić żeby Twoja pasja stała się Twoim życiem?
Jeszcze nie tak dawno, gdyby ktoś zadał mi pytanie co jest moją pasją nie znałabym na nie odpowiedzi. Zawsze wydawało mi się, że fajnie jest mieć jakąś "zajawkę", która jest motorem naszych działań, odskocznią od różnej rzeczywistości. I ona przyszła...sama...tak po prostu się pojawiła i już została:) Teraz wiem, że to zdecydowanie fajnie jest ją mieć! Moje życie zawodowe związane jest aktualnie z kompletnie różnymi działaniami, ale kto wie może przyszłość połączy mnie z "piekarnikiem" na dobre:) Ważne dla mnie jest również to, iż realizuję siebie ciesząc podniebienia innych - jak twierdzą:)

Agatę możecie znaleźć:
na Fb Bezowni, która realizuje projekty Agaty.














Bardzo dziękuję Marcie i Wojtkowi z kawiarni moko za udostępnienie przestrzeni do zdjęć!
Geeks | Agata.
Czytaj dalej...

22 komentarze:

  1. to ta Babeczka tzn Pani Beza z naszego spotkania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pozdrawiam i kurka narobiłyście mi smaka :P

      Usuń
    2. sauria nie tylko Tobie :P

      Usuń
  2. Rany boskie, coś dla mnie *-* uwielbiam bezy w każdej postaci! <3 szkoda, że to w Warszawie, a nie w Krakowie ;<

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Klaudia - jadłam je i są przepyszne - mi bezy zawsze kojarzyły się z ektremum słodkości i cukru, a te są całkiem inne - i te owoce.....mniam!

      Usuń
    2. No właśnie Klaudia :(

      Usuń
  3. Oj ja tez kocham bezy najbardziej na świecie, ostatnio zajadam sie niespodzianka bezowa i tut. cukierni - beza sklejona masa kawowa a w srodku dzem porzeczkowy:) MMMM:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo podoba mi się ten fragment ". Zawsze wydawało mi się, że fajnie jest mieć jakąś "zajawkę", która jest motorem naszych działań, odskocznią od różnej rzeczywistości. I ona przyszła...sama...tak po prostu się pojawiła i już została:) " Ja właśnie na taką zajawkę czekam/staram się w sobie wzbudzić. Tak żeby pasja stała się pracą, a wtedy już nigdy nie będę musiała pracować.

    OdpowiedzUsuń
  5. ale cuda! Z chęcią bym spróbowała tych pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie no Aga !!
    Weź... miej litośc, tu ludzie żywi siedzą i liżą monitory !!!

    OdpowiedzUsuń
  7. Niesamowicie apetycznie te beziki wyglądają !
    Coś czuję, że dziś bezy będą mi umilać resztę dnia...:-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fantastyczna pasja, uwielbiam bezy z kremowymi masami o owocami... mmmmmm, albo torty bezowe. Nie umiem za to zrobić takiej idealnej, więc szacunek dla Agaty za ten talent do wypieków!

    OdpowiedzUsuń
  9. mniam! obśliniłam ekran ups. chce beze. chce beze. chce beze.

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale cudowne zdjęcia:) Pięknie się patrzy !

    OdpowiedzUsuń
  11. uwielbiam piec, ale jeden raz w zyciu na urodziny przygotowalam rodzinie tort bezowy... wspominaja do teraz i mimo ze chetnie przyjmuja kolejne wariacje to tesknia za beza... :)
    mniam

    OdpowiedzUsuń
  12. zrobiłam pyszną kawkę i :)
    oj pięknie by się komponowało z takimi słodkimi wypiekami ;P

    OdpowiedzUsuń
  13. oo nie bylo mnie u Cb chwile a tu taka zmiana wlosow,czy to przez to upiecie tylko takie mam wrazenie? btw nie wiedzialam,ze mozna sie tak jarac bezami,dla mnie maja tylko jedna postac a tu prosze, zdecydowanie zmieniam zdanie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Mademoiselle! Kochana to nie ja - to jedna z dziewczyn, których sylwetki i pasje przedstawiam na swoim blogu - a imię mamy takie samo:)

    OdpowiedzUsuń
  15. hahahhahahahah, nie ma nikogo, kto by nie kochał bez, przynajmniej ja mam takie wrażenie..

    OdpowiedzUsuń
  16. O ja nie mogę, uwielbiam bezy. Aż naszła teraz ochota, albo lecę do sklepu albo upichcę sama :) To drugie będzie bardziej satyskacjonujące więc chyba czas zabrać się do pracy:D

    OdpowiedzUsuń
  17. Moja teściowa robi bezy nad bezami ;) Tyłek mi od nich rośnie! Boskie fotki, boska koszulka!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...